Upptäck nyttiga tips och råd om inredning

Vit inredning - fakta och tips

Den vita färgen bör i ett inredningssammanhang kombineras med en viss inredningsstil. Vitt utgör standardfärgen i all inredning och riskerar därför att bli slentrianmässig, ifall man som inredare låter bli att finslipa inredningen.

Vitt är en vanlig inredningsfärg i svenska hem; färgen reflekterar ljus och skapar därmed atmosfär i heminredningen. Vit inredning kantas tyvärr av ett tråkigt rykte, eftersom just vitt är standardfärgen i allmännyttans enformiga lägenheter. Den vita färgen utgör också en sorts grundstomme i all inredning, varför man som inredare förväntas gå ett steg vidare efter att ha inrett hemmet i vitt. Ett sådant steg kan vara att skapa en lantlig, vit inredning eller inreda med vita möbler i retrostil.

Vit inredning med detaljer

Den som köper enkla möbler i kritvit färg, löper stor risk att skapa en steril sjukhuskänsla i inredningen. Därför är det extra viktigt att satsa på mysiga detaljer i miljöer där den vita färgen dominerar inredningen. Vita prydnadsföremål såsom snäckor och vitmålade stenar, liksom vita vaser som reflekterar solljuset, kan varmt rekommenderas. Det kan dessutom vara klokt att satsa på vitlackerade trämöbler hos vilka trämönstret framträder diskret genom lacken. Sådana möbler skapar en hemtrevlig stil, som inte kan uppnås med motsvarande möbler i kritvitt faner.

Vit heminredning – satsa på en medveten stil

Vikten av att eftersträva medvetenhet i din inredning kan inte nog betonas. Genom att t.ex. inreda i en lantlig touch, satsa på en vit inredning med marindetaljer eller en vit minimalistisk inredning kan man råda bot på den vita inredningens skamfilade rykte. Inred inte i vitt bara för att det är enklast – då märker dina besökare direkt att inredningen inte är genomtänkt.