Upptäck nyttiga tips och råd om inredning

Rice inredning - fakta och tips

Rice utgör futuristisk en serie dansk inredning i glada färger och spännande och uppmuntrande design. Skålar, tallrikar, skärbrädor, slevar – ja, kort och gott, heminredning och husgeråd som kännetecknas av en enkel och futuristisk design . Materialet är ofta hårdplast med inslag av metall. Trädetaljer förekommer knappt. "Colour me happy", heter det hos Ricefolket. Denna slogan får för en gångs skull medhåll av oss. Rice är knappast designade i moll, utan syftet är att förgylla tillvaron, åtminstone för ögat. Att funktionaliteten kanske sedan förpestar mer än förgyller ska inte kommenteras här. Men bara de helt färgblinda kan väl undgå att bli glada av de underbara färgerna och roliga mönstren? Detta faktum torde förklara varför många – faktiskt både färgblinda och normalseende - väljer att inreda med Rice.

Nackdelen med Riceprodukter är, föga förvånande, att de tillverkas i asiatiska länder, vilket knappast gynnar detaljkvaliteten, men väl plånboken. Dock har Rice enligt egen utsago noggrann kontroll på att alla arbetare har avtalsenliga löner och inte arbetar under undermåliga förhållanden. Barnarbete förekommer inte heller, poängterar man tydligt på Rice.

Priset på produkterna börjar lågt och slutar högt. Det går dock att fynda Riceprodukter till rena IKEA-priser, men då ska man veta att man köper produkter av ungefär samma kvalitet som IKEA erbjuder samt att Rice prioriterar design framför funktionalitet, vilket man knappast kan beskylla IKEA för. Dock utgör Riceserien en i raden av ganska få ovanliga uppstickare från Skandinavien. Varför då inte gynna konkurrensen på hemmaplan genom att varva IKEA-sortimentet därhemma med en och annan Riceprodukt?