Upptäck nyttiga tips och råd om inredning

Inredning barnrum - fakta och tips

Inredningen i ett barnrum måste anpassas till barns förutsättningar; stora ytor för fri lek, liksom stöttålig inredning, är två viktiga exempel.

Mjuka former, stora ytor och frånvaro av skarpa hörn är viktiga detaljer i ett barnrum. Barn tillbringar mycket tid på golvet långt in i tonåren; därför är det viktigt att inte överdriva med möbler. Desto viktigare än möbler är att barnrummet har en stor, generös matta. En heltäckningsmatta är praktisk för barnets lek, bortsett från att den är komplicerad att få ren.

Stöttålig inredning viktig för barnrum

Det är klokt att satsa på robust inredning i barnrummet. Tänk på att små barn ofta klättrar upp på hyllor och bord; därför är det viktigt att dessa tål en viss belastning. Det är därför klokt att fästa hyllor och bord i väggen för att förhindra att de välter. Viktigt är också att de större möblerna tål stötar och slag.

Förvaring – viktig del av inredning i barnrum

Det ska vara möjligt att plocka undan alla leksaker som finns i rummet. Därför ställer all inredning till barnrum krav på praktiska förvaringsmöjligheter. Förvaringslådor under sängen är ett utmärkt alternativ.

Inredning för barnrum – enkla tips

Sammanfattningsvis kan du följa följande allmänna råd innan du ska inreda ditt barnrum:

  • Prioritera mjuka former så att barnet inte slår sig.
  • Fäst alla större möbler i väggen.
  • Ha begränsat med möbler i barnrummet – barnet tillbringar mycket tid på golvet.
  • Se till att ha förvaring som slukar alla leksaker.

Inspiration till inredning i barnrum kan hämtas på nätet, men även IKEA:s möbelkombinationer utarbetade för barnrum brukar hålla måttet.