Upptäck nyttiga tips och råd om inredning

Afrikansk inredning - fakta och tips

Den afrikanska inredningsstilen inrymmer – liksom den asiatiska – mörka trämöbler, djurporträtt och tyger i jordnära färger. Stilen är naturlig i det att den helt saknar inslag av plastdetaljer.

Den afrikanska stilen prioriterar naturmaterial, sandmålningar med djurmotiv samt allehanda vägghängda masker. Den afrikanska stilen inrymmer också batikfärgade tyger med vilda mönster, liksom textilier i varma, jordnära färgtoner eller ljusa occrafärger. Likaså är mörka golv och mörka trämöbler vanliga. Den afrikanska stilen är i mångt och mycket en ekologisk inredningsstil, varför den är väl lämpad i klimattider.

Afrikansk inredning – butiker och återförsäljare

Inredningsbutiker som enbart specialiserat sig på afrikansk inredning är få till antalet. I Stockholm finns i skrivande stund följande butiker:

  • Burkina Faso Design – en liten butik som ligger i mittemot Storkyrkan i Gamla Stan.
  • Afro Art – kedja med två butiker i Stockholm, en på Hornsgatan 58 och en annan på Nybrogatan 29.

Satsa främst på afrikanska prydnadsdetaljer

Du som vill inreda ditt hem i afrikansk stil behöver inte byta ut hela möblemanget. Satsa istället på de rätta färgerna och krydda hemmet med afrikanska detaljer. Utbudet i de butiker som nämns ovan rymmer t.ex. afrikanska textilier och lampor. När det sedan blir dags att byta stil, räcker det med att måla om bostaden och byta ut detaljerna.