Upptäck nyttiga tips och råd om inredning

Tapeter - fakta och tips

Tapet är en heltäckande väggdekoration av papper, textilier eller plast. Idag är vinyl- och papperstapeter vanligast. Vinyltapeter är slittåliga och används i känsliga utrymmen, exempelvis kök eller grovkök. I badrum används, förutom kakel, våtrumstapeter som har ett skikt av plast. Tapeten fästs med lim och är generellt mera fukttålig än andra tapetslag.

Tapeter säljs hos de flesta byggfirmor och finns i flera olika mönster av kända och mindre kända märken. Boråstapeter hör till de mest välkända tapetmärkena och har till och med en virtuell hemsida med möjlighet att tapetsera sitt rum eller bostad online.

Billiga tapeter

Tapeter online behöver dock inte vara dyra. På nätet finns en uppsjö av billiga tapeter av de mest varierande slag. Ett tips till den som köper tapeter över Internet är dock att inte välja alltför billiga märken. Många billiga tapeter håller enbart medelmåttig kvalitet och det kvalitetsintryck som man får i en virtuell tapetbutik är sällan verklighetsförankrat. Att köpa kända tapetmärken online är dock ett säkert kort. Den som vill fynda bland billiga tapeter bör i första hand uppsöka en byggvaruhandel och inspektera kvaliteten med alla de fem sinnena.

Eco tapeter

Ett känt märke som garanterat går att lita på är Eco tapeter. Dessa tapeter är särskilt populära i moderna inredningssammanhang, t.ex. i samband med homestyling. Tapeterna uppfattas som enkla och futuristiska och finns i ett flertal kollektioner. Märket erbjuder även fototapeter, men den som är ute efter barntapeter bör nog leta vidare. Andra tapetshoppar erbjuder betydligt intressantare lösningar till barnkammaren än Eco. Barntapeter behöver inte alltid vara av allra högsta kvalitet. Den som har barn vet nog att barnkammaren inte sällan måste tapetseras om under barnens uppväxt.