Upptäck nyttiga tips och råd om inredning

Kontorsutrustning - fakta och tips

Kontorsutrustning – vad är det och var finns sådan till salu?

Kontorsutrustning är ett samlingsbegrepp för redskap som används vid olika typer av skrivbordsarbete, oftast på arbetsplatser. I takt med att allt fler människor idag arbetar från hemmakontor förekommer dock sådan utrustning alltmer frekvent i hemmen. Tänk på att utrustning som du själv köper för ditt arbete är avdragsgill i deklarationen!
Kontorsutrustningen ändras ständigt i samband med tekniska framsteg. Att skrivmaskinen byttes ut mot datorn under 1980-talet är bara ett exempel. Kontorsutrustning omfattar enklare saker som almanackor, planeringsverktyg, papper, block, skrivbordsartiklar, ritmaterial, lampor, elartiklar, handdatorer mm. Men även kopieringsmaskiner och lamineringsmaskiner ingår som delmängder i begreppet.
Kontorsutrustning säljs sällan i färdiga ”paket” som t.ex. köksutrustning, där en färdig uppsättning tallrikar och bestick kan fås till reducerat pris. Däremot finns det flera nätbutiker som erbjuder enskilda saker inom kontorsutrustning till salu. Kunden får således plocka ihop lämpliga artiklar i den virtuella varukorgen och sedan betala för kalaset – oftast med kort eller via Internetbank.

Välj reservdelar och kontorsutrustning med omsorg

Du som har ett inrett kontor gör klokt i att välja kontorsutrustning och reservdelar med omsorg. Utrustningen ska passa den övriga inredningens stil och helst förmedla samma budskap som kontoret i övrigt. Vill du signalera framåtanda och har ett modernt kontor på ett stort elektronikföretag? Får du ofta kundbesök? Handla i så fall inte din utrustning på loppis eller begagnad kontorsutrustning. Om du är egenföretagare och har ett litet, undanskymt kontor ska du helst handla funktionell kontorsutrustning till ett bra pris. Det skulle nämligen kännas konstigt och onaturligt att utrusta ett äldre, skabbigt kontor med en hel uppsättning nya hålslagare, elartiklar och telefoner. Dessa skulle sticka i ögonen i den bohemiska tillvaron lika mycket som en närmast antik skrivmaskin på ett stort företagskontor.