Upptäck nyttiga tips och råd om inredning

Färgglad inredning - fakta och tips

De gängse inredningstrenderna fokuserar på form snarare än färg; därför kan det ibland vara svårt att hitta färgglada inredningsdetaljer till andra rum än barnkammaren.

Färgglad inredning är mysig för ögat och fungerar som en extra koffeinkick för kroppen. Tyvärr är färgglad inredning inte förenlig med den just nu moderna, minimalistiska stilen, som i första hand fokuserar på raka linjer och skarpa kontraster i färgsättningen. Många fullvuxna människor menar att det är barnsligt att inreda i färg, varför barnrummet blir det enda rum i hushållet som får en färgglad inredning.

Tillverkare som prioriterar inredning med färger

Att måla väggar och tak med flera färger är i många fall alltför omständigt. Därför är det betydligt smartare att låta små, rörliga prydnadsföremål och möbler ge karaktär åt den färgglada inredningen. Mattor från Pappelina och Horredsmattan, köks- och prydnadsföremål från Rice eller lampskärmar från House Doctor kan t.ex. hjälpa till att ge inredningen rätt mått av färg och form.

Färgglada inredningsdetaljer på nätet

Vi rekommenderar i första hand att handla färgglada inredningsdetaljer på inreda.com. Nätbutiken – som fokuserar på glad inredning – har samlat prydnadsföremål och möbler från flera tillverkare, vars design överensstämmer med butikens inredningskoncept. Du som inte vill handla på nätet kan trots allt gå in på sidan för att hämta inspiration. Föremålen kan sedan köpas hos andra fysiska återförsäljare.