Upptäck nyttiga tips och råd om inredning

Heminredning online - fakta och tips

Heminredningsböcker är, och har alltid varit, en fantastisk källa till inspiration för oss inredare. Det är dock många faktorer som är avgörande för hur vi väljer att inreda våra hem, bland annat trender, känsla, stil, ekonomi, smak och mode. Slutprodukten speglar sedan vår personlighet, vår privatekonomi och prioriteringar.

Boken "Inredningsdetaljer" av Susanne Magelund är en ultimat bok att förvara på vardagsrumsbordet. Den innehåller fina bilder och roliga tips om hur vi bör inreda våra hem. Det finns därutöver otaliga böcker med tips och inspiration om heminredning.

Den som söker tips om heminredning ska emellertid inte underskatta alla möjligheter som står att finna på nätet. Internet torde idag vara den bästa inspirationskällan för oss privatpersoner – antalet inspirationsmöjligheter slår nämligen vilken bok som helst. Däremot är det svårt att hitta passande tips bland det stora urval av hemsidor som poppar upp i sökmotorerna. Det gäller att välja rätt sökord och samtidigt sålla bland de föreslagna sidorna. Ett säkert kort för den som söker inredningstips online är dock att leta bland bostadsannonser hos olika fastighetsbolag. De villor och bostadsrätter som bjuds ut till försäljning är ofta propert inredda. Dessutom tenderar objekten att vara smakfullt renoverade, vilket i kombination med ”rätt” möblemang och prydnadsdetaljer skapar en smakfull helhet. Furugolv och vita soffor kombineras med vackra vaser och dyrbara gardiner. Det gäller att sålla bland annonserna och plocka ut det bästa i varje lägenhet.

Avviker då ”vanlig” heminredning från inredning i marknadsföringssyfte kan man i så fall fråga sig? Nej, faktiskt inte. De som inreder sina lägenheter i försäljningssyfte vill ofta inreda på ett så alldagligt sätt som möjligt för att locka köpare. På så sätt väcker inredningen tankar hos köparen. Håller jag med? Vad skulle jag vilja ändra på, tänker han eller hon istället för ”hur skulle jag vilja inreda på nytt”? På så sätt skapar annonserna en bas för den potentiella köparen, som denne kan utgå ifrån när han/hon sedan ska inreda utifrån sin egen fantasi. I annat fall skulle köparna själva behöva skapa denna bas, vilket de inte är så villiga att göra med tanke på att andra annonser kan erbjuda dem denna utgångspunkt. De simmar istället vidare i havet av annonser.

De flesta bostadsannonser som bjuds ut finns idag att beskåda på nätet. En del tidningar erbjuder likaså annonsbilagor. Här är dock utbudet begränsat och stilen är oftast ganska enkel och smaklös trots att detaljerna är påkostade. Den som är ute efter tips om heminredning bör främst leta inspiration online.